Hyenor - Massor med hyenor

Brun hyena

Brun hyena

Den bruna hyenan lever vanligtvis i flockar om 4-7 hyenor. Dock så jagar en brun hyena normalt ensam och då tar endast mindre byten.

De bruna hyenornas närmaste släkting är den strimmiga hyenan som är i samma storleksordning.

Bruna hyenor föda

Den bruna hyenan har en ganska kraftig överkropp vilket gör att den även kan bära större kadaverdelar från zebror eller giraffer långa sträckor En stor den av den bruna hyenans föda består av den från redan fällda eller självdöda djur.

Om en leopard eller gepard har fällt ett byte kan den bruna hyenan lätt jaga bort jägaren och överta bytet.

Fakta om bruna hyenor

Bra att veta om den bruna hyenan.

InformationFakta
Latinskt namnHyaena brunnea
Engelsk namnBrown hyena
Uppskattad populationCirka 8 000 individer
UtbredningSydafrika, Angola och Botswana
DräktigCirka 97 dagar
Kullstorlek1-5 ungar
Max ålder15 år
Vikt upp till45 kg
Längd140 cm
Maxhastighet55 km/h
FienderMänniskan
FödaKadaver, ben, frukt, insekter, fågelägg, springbock och kaniner

Den bruna hyenan jagar självständigt och inte i grupp som den fläckiga hyenan gör.

Bra fakta om bruna hyenor

Här hittar du de bästa länkarna som finna gällande bruna hyenor eller brown hyenas.


Massor med intressant om hyenor

Du kan enkelt hitta bra information om hyenor, jordvargar och vildhundar här.




Meny - Hyenor
Till förstasidan på www.hyenor.comHögst upp på sidanLängst ned på sidan
FläckigaStrimmigaBrunaJordvarg